Ontdek hoe eenvoud en luxe gastronomisch eten verfijnen. Niet enkel complexe recepten, maar ook doordachte combinaties en verfijnde afwerkingen versterken de smaak.
Een eenvoudige manier om je gerechten naar een hoger niveau te tillen, is ingrediënten met sterke smaken gebruiken. Specerijen, sauzen en garnituren van goede kwaliteit die veel smaak hebben, kunnen echt diepte en karakter geven aan een gerecht en er zo met weinig moeite een culinair hoogstandje van maken. Deze tips kan je alvast uitproberen:
Zoet en zout, pikant en zuur, of kruidig en fris? Gastronomische koks combineren moeiteloos gewaagde smaken om zo culinaire grenzen op te zoeken. Laat je inspireren door ongebruikelijke smaakcombinaties en til je gerechten naar een hoger niveau.
• Wikkel zoute prosciutto rond plakjes zoete meloen voor een simpel maar smaakvol voorgerecht.
• Voeg fijngesneden mango en rode pepers toe aan een spinaziesalade voor een pittige tropische smaak.
• Umami, ook wel de vijfde smaak genoemd, werkt goed met zure ingrediënten. Probeer een umami-rijke mozzarella te combineren met zure tomaten en balsamicoazijn.
• Experimenteer door enkele blaadjes verse basilicum toe te voegen aan je ontbijtsmoothie met aardbeien en geef zo je favoriet een unieke twist.
Sauzen: of het nu een fluwelige bearnaise is, een frisse ingedikte saus op basis van citrusvruchten of een rijke jus met rode wijn, ze geven je maaltijd meer smaak en textuur. Ze maken je gerecht ook visueel aantrekkelijker, en door een streepje gearomatiseerde olie of enkele dotjes pesto op je bord, wordt zelfs het simpelste pastagerecht een echte traktatie.
Een saus die moeilijk is om te maken, is de emulsie. Emulsies worden gemaakt van twee ingrediënten die niet makkelijk mengbaar zijn en kunnen vaak gaan schiften, maar dankzij Thermomix® maak je stressvrij en moeiteloos emulsies. Klik hier om te ontdekken hoe je indrukwekkende emulsies kunt bereiden als aanvulling op elk gerecht.