Een gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Het Chinese Nieuwjaar is de tijd waarin gezinnen bijeenkomen om feest te vieren en te genieten van zelfgemaakt eten en het samenzijn. Bekijk hieronder onze aanbevelingen voor klassieke nieuwjaarsgerechten.

Eten om samen van te genieten

Hoe wordt Chinees Nieuwjaar gevierd?

De Chinese beschaving is al meer dan 5000 jaar oud en heeft een rijke geschiedenis met regionale culturen en tradities. De Chinezen verwelkomen het nieuwe jaar door vreugdevol te feesten en met vrienden en familie lekker te eten. Bij het feest, dat ook wel het lentefestival wordt genoemd, speelt voedsel een erg belangrijke rol. De festiviteiten en gebeurtenissen worden zorgvuldig gepland in de hoop om geluk en vrede in het nieuwe jaar te mogen beleven. De helderheid en kleuren zijn een feest voor de zintuigen. In 2020 valt het Chinese Nieuwjaar op 25 januari en begint volgens de Chinese kalender het jaar van de rat. Mensen die geboren zijn in het jaar van de rat zijn volgens de folklore optimistisch, vrolijk, instinctief en oplettend.

Traditionele Chinese gerechten met Nieuwjaar

Culinaire nieuwjaartradities

Het juiste eten opdienen bij het Chinese Nieuwjaar is een belangrijk onderdeel van het festival. Vis wordt geserveerd voor welvaart, dumplings en loempia's voor rijkdom, zoete rijstballen voor harmonie in het gezin, fruit voor rijkdom, noedels voor een lang leven en kleefrijstcake voor respect. Alle gerechten die worden geserveerd, hebben een betekenis.

Nieuwjaarsmaaltijden bereiden met Thermomix®

Of u kookt voor familie, geliefden of vrienden: nieuwjaar is een geweldig moment om uw speciale gevoelens te uiten met een tafel vol zelfgemaakte gerechten. Met de kneedmodus kunt u deeg maken, met Varoma kunt u zeevruchten stomen en in de mengbeker kunt u verrukkelijke soepen stoven. Zoek gewoon op Cookidoo®, voeg er heel wat liefde aan toe en geniet van het moment.

TIY eten met Nieuwjaar

Geniet samen van zelfgemaakt eten.

Recepten weergeven