Cheesecake with meringue topping

Cheesecake with meringue topping

3.6 39 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 3u. 30min
24 portions

Ingrediënten

Base
  • unsalted butter cut into pieces (1-2 cm), plus extra for greasing
    130 g
  • white sugar
    30 g
  • eggs
    2
  • self-raising flour plus extra for dusting
    200 g
Filling and meringue topping
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • white sugar
    350 g
  • quark or fresh ricotta cheese, well-drained
    1000 g
  • eggs separated
    5
  • cornflour
    80 g
  • full cream milk
    650 g
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • grapeseed oil
    120 g
  • sea salt
    1 pinch

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 portion

Natrium 143.6 mg
Eiwitten 7.2 g
Calorieën 1122.2 kJ / 267.2 kcal
Vetten 15 g
Vezels 0.4 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraten 27.1 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...