Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g white sugar
Base
- 130 g unsalted butter, cut into pieces (1-2 cm), plus extra for greasing
- 30 g white sugar
- 2 eggs
- 200 g self-raising flour, plus extra for dusting
Filling and meringue topping
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 250 g white sugar
- 1000 g quark, or fresh ricotta cheese, well-drained
- 5 eggs, separated
- 80 g cornflour
- 650 g full cream milk
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 120 g grapeseed oil
- 1 pinch sea salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1122.2 kJ / 267.2 kcal
- Eiwitten
- 7.2 g
- Koolhydraten
- 27.1 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 6.5 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 143.6 mg
Alternatieve recepten
Home-style sponge cake
2 Std. 30 Min
Lemon meringue pie
3 Std.
Lemon cake
2 Std.
Strawberry champagne cake
3u. 10min
White chocolate mousse cups
3h 35min
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Mango cheesecake
6h 35min
Apple cake
1 Std.
Quiche Lorraine
45 Min
Banoffee tartlets
1 Std. 45 Min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Chocolate mousse soufflés
55min