Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 200 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing (see Tips)
- 680 g plain flour
- 540 g white sugar
- 2 tbsp baking powder
- 2 pinch salt
- 500 g full cream milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 80 g water
- 6 tsp gelatine powder
- 200 g glucose syrup
- 30 g glycerine (see Tips)
- 1240 g icing sugar, plus extra sifted for dusting (see Tips)
Colouring fondant
- food colouring of choice (approx. 5 colors)
Modelling paste
- ¾ tsp tylose (see Tips), plus extra if needed
- vegetable shortening (Copha®)
- sugar glue (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 5048.8 kJ / 1202.1 kcal
- Eiwitten
- 11.5 g
- Koolhydraten
- 236.4 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 17.4 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 311.2 mg
Alternatieve recepten
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7 Std. 5 Min
Gravity cake
2 godz.
Chocolate ice cream
12 Std.
Fruit ice cream
10 min
Butter biscuits
50min
Buttercream icing
10 min
Dumplings with chocolate centres and cherry sauce
1 godz. 30 min
Spider cakes
1h 45min
Chocolate ice cream
24h 20 min
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
1 godz.
Dark chocolate frosting
10 min
Chocolate cupcakes
1h 20min