Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chocolate cupcakes
- 250 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 250 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 150 g buttermilk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g plain flour
- 1 pinch salt
- 300 g white sugar
- 1 tsp bicarbonate of soda
Chocolate buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 40 g Dutch cocoa powder
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
Modelling paste
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra for dusting (see Tips)
- natural food colouring of choice
- 1 ½ tsp tylose (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1943.8 kJ / 456.8 kcal
- Eiwitten
- 3.1 g
- Koolhydraten
- 73.6 g
- Vetten
- 18.2 g
- Verzadigd vet
- 11.5 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 81 mg
Alternatieve recepten
Chocolate cupcakes
1h 20min
Butter biscuits
50min
Buttercream icing
10 Min
Marshmallow icing
7 godz. 40 min
Biscuit pops
2h 5min
Pancake and fruit kebabs
1h
DIY fruit dippers
35 min
Simple butter biscuits
3h 20min
Basic vanilla cake
55min
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
1h
Vanilla honey cupcakes
1h 20min
Freckles
1h