Apparaten en accessoires
Galette van Pompoen en Ui met herfstige Koolsalade
Voorbereiding. 20min
Totaal 55min
4 portie
Ingrediënten
Gebak
-
volkoren tarwebloem plus extra voor afstoffen190 gram
-
boter koud, in blokjes gesneden115 g
-
tijm blad, vers1 tl
-
zeezout½ tl
-
zwarte peper, gemalen¼ tl
-
water ijskoud50 g
Vulling
-
butternut pompoen, geschild, in blokjes gesneden (2 cm)pompoen geschild, in blokjes gesneden (2 cm)600 g
-
kokend water500 g
-
olijfolie plus extra voor borstelen1 eetlepel
-
rode uien groot (ongeveer 220 g), in plakjes gesneden2
-
ricottaroomkaas75 g
-
gedroogde chilivlokken (optioneel)1 snuifje
-
zeezout plus extra naar smaak½ theelepel
-
zwarte peper, gemalen plus extra naar smaak¼ theelepel
Koolsla
-
rode kool in stukken gesneden (4 cm)300 g
-
wortel in stukken gesneden (3 cm)50 g
-
knolselder in stukken gesneden (3 cm)100 g
-
rode appel (ongeveer 2), ontdaan van klokhuis en in vieren gesneden200 g
-
mayonaise60 g
-
volle yoghurt30 g
-
Dijon mosterd20 g
-
gemengde zaden geroosterd, om te bestrooien
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
803 mg
Eiwitten
13 g
Calorieën
3038 kJ /
730 kcal
Vetten
47 g
Verzadigd vet
20 g
Koolhydraten
58 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
De Warme Smaak van de Herfst
5 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Marokkaanse Kip met Bloemkoolcouscous
25min
Prei en Kaas Taart
1u. 5min
Krokante Parmezaanse Zalm met Groenten en Citroenroomsaus
Geen beoordelingen
Gestoomde rode biet met romige walnotensaus
Geen beoordelingen
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Salade van Kool en Wortel met Feta
15min
Gerookte Mexicaanse bonensoep
35min
Pompoen-Appelcake met Havervlokken
1u. 20min
Tikka Masala van Bloemkool
30min
Rode Bieten Quiche met Feta
1u. 20min
Warme salade van zoete aardappel en kikkererwten
45min
Gebakken Zalm met romige Prei-Courgettesaus
25min