Apparaten en accessoires
Lamskoteletjes met Ratatouille, Bonen en Aardappelgratin
Voorbereiding. 1u. 25min
Totaal 1u. 25min
6 portie
Ingrediënten
-
olijfolie plus extra om te bakken en 1 theelepel om op smaak te brengen80 g
-
teentjes knoflook4
-
tijm, verse alleen bladeren8 takjes
-
peper, vers gemalen1 tl
-
lamsbout, ontbeend l800 g
-
bloemige aardappelen geschild, in stukjes gesneden (3 cm)800 g
-
melk250 g
-
room, elk type (van koemelk)100 g
-
zout3 tl
-
nootmuskaat, gemalen¼ tl
-
oregano, vers alleen bladeren2 stengels
-
peterselie, vers alleen bladeren2 stengels
-
aubergine in blokjes (ongeveer 1,5 cm)200 g
-
courgette in blokjes (ongeveer 1,5 cm)200 g
-
gele paprika in stukken gesneden (ongeveer 1,5 cm)150 g
-
rode paprika in stukken gesneden (ongeveer 1,5 cm)150 g
-
ui in stukken gesneden (ongeveer 1,5 cm)100 g
-
witte wijn70 g
-
water150 g
-
tomatenpuree20 g
-
groentebouillonpasta1 tl
-
snijbonen uiteinden afgesneden500 g
-
hartig, vers1 el
-
tomaat in blokjes (ongeveer 1,5 cm)200 g
-
basilicumblad, vers Gehakt1 el
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) plus extra voor het invetten1 el
Voeding per 1 portie
Calorieën
980.1 kcal /
4100.5 kJ
Eiwitten
31.6 g
Vetten
70.6 g
Koolhydraten
54.6 g
Vezels
10.7 g
Verzadigd vet
28.4 g
Natrium
1297.2 mg