Apparaten en accessoires
Rijstschotel met appelen
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u. 45min
10 portie
Ingrediënten
-
witte korte korrel rijst, voor rijstpudding250 g
-
melk800 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten100 gram
-
zout1 snuifje
-
vanillesuiker1 tl
-
rum (optioneel) naar smaak2 - 3 el
-
rozijnen (optioneel) naar smaak2 - 3 el
-
zure appel geschild, zonder klokhuis, in stukken gesneden600 g
-
citroensap, vers geperst20 g
-
suiker plus extra om te bestrooien80 gram
-
eieren5
-
citroen-zout pasta, zelfgemaakt (zie tip)1 tl
-
kaneel, gemalen (optioneel)½ tl
-
geschaafde amandelen100 g
Voeding per 1 portie
Calorieën
372 kcal /
1556.6 kJ
Eiwitten
9.7 g
Vetten
18.4 g
Koolhydraten
44.4 g
Vezels
3 g
Verzadigd vet
8 g
Natrium
91.9 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Er is altijd een plek aan onze tafel
30 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Geen beoordelingen
Geen beoordelingen
Geen beoordelingen
Geen beoordelingen
45min
Geen beoordelingen
Geen beoordelingen
1u. 30min
25min
40min
50min
45min