Rijstschotel met appelen

Geen beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u. 45min
10 portie

Ingrediënten

  • witte korte korrel rijst, voor rijstpudding
    250 g
  • melk
    800 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten
    100 gram
  • zout
    1 snuifje
  • vanillesuiker
    1 tl
  • rum (optioneel) naar smaak
    2 - 3 el
  • rozijnen (optioneel) naar smaak
    2 - 3 el
  • zure appel geschild, zonder klokhuis, in stukken gesneden
    600 g
  • citroensap, vers geperst
    20 g
  • suiker plus extra om te bestrooien
    80 gram
  • eieren
    5
  • citroen-zout pasta, zelfgemaakt (zie tip)
    1 tl
  • kaneel, gemalen (optioneel)
    ½ tl
  • geschaafde amandelen
    100 g

Voeding per 1 portie

Calorieën 372 kcal / 1556.6 kJ
Eiwitten 9.7 g
Vetten 18.4 g
Koolhydraten 44.4 g
Vezels 3 g
Verzadigd vet 8 g
Natrium 91.9 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...

Alles tonen