Bœuf bourguignon (mode cuisson lente)

Bœuf bourguignon (mode cuisson lente)

3.9 96 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 12u.
6 portions

Ingrediënten

La veille
  • 800 g de viande de bœuf à braiser (de préférence gîte, paleron, collier ou joue), coupée en cubes (2-3 cm)
  • 350 g de vin rouge de préférence corsé
Le jour même
  • 200 - 250 g d'oignons coupés en deux
  • 3 gousses d'ail
  • 20 g d'huile d'olive
  • 400 - 500 g de carottes coupées en rondelles
  • 100 - 200 g de lard fumé, coupé en lardons
  • 150 g d'eau
  • 20 g de fécule de maïs
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 bouquet garni (laurier, thym et persil)
  • 2 carrés de chocolat noir 70% de cacao (optioneel)

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 550.7 mg
Eiwitten 33.7 g
Calorieën 1597.7 kJ / 381.8 kcal
Vetten 16.1 g
Vezels 3.5 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraten 16.2 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...