Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g jasmine rice
- 360 g boiling water, plus extra to soak
- 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 50 g fresh grated coconut
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground star anise
- ½ tsp nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cloves
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (5 x 5 x 2 cm)
- 500 g coconut milk
- 4 fresh salam leaves
- 7 makrut lime leaves
- 20 g palm sugar
- 1 ½ tsp sea salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4164.4 kJ / 995.3 kcal
- Eiwitten
- 53.7 g
- Koolhydraten
- 85.3 g
- Vetten
- 43.6 g
- Verzadigd vet
- 31 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 1130.7 mg
Alternatieve recepten
Indonesian white spice paste
35 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Madurese chicken satay
1h 30min
Creamy beef curry
1h 15min
Creamy beef curry and rice
1h 15min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 Std. 40 Min
Indonesian yellow spice paste
40min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 min
Indonesian red spice paste
45min
Balinese Betutu chicken
5h 35min
Buffalo chicken pizza
1h 30min
Mango pudding (Brendan Pang)
2 Std. 15 Min