Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g jasmine rice
- 240 g boiling water, plus extra to soak
- 80 - 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 220 g canned bamboo shoots, cut into slices
- 3 makrut lime leaves
- ¼ tsp sea salt
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into thirds
- 30 g palm sugar or light brown sugar
- 2 tbsp fish sauce
- 100 g frozen green peas
- 100 - 200 g broccoli, cut into florets
- 20 fresh Thai basil, leaves only, to garnish
- fresh long red chilli, cut into thin slices, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2814.8 kJ / 672.8 kcal
- Eiwitten
- 32.8 g
- Koolhydraten
- 65.2 g
- Vetten
- 28.1 g
- Verzadigd vet
- 17.6 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 1270.1 mg
Alternatieve recepten
Quick chicken tikka masala
35 min
Creamy chicken curry and rice
45min
Creamy beef curry
1h 15min
Creamy beef curry and rice
1h 15min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 min
Chicken laksa
30min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
25 min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Chilli and cheese nachos
35 min