Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g jasmine rice
- 240 g boiling water, plus extra to soak
- 80 - 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 220 g canned bamboo shoots, cut into slices
- 3 makrut lime leaves
- ¼ tsp sea salt
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into thirds
- 30 g palm sugar or light brown sugar
- 2 tbsp fish sauce
- 100 g frozen green peas
- 100 - 200 g broccoli, cut into florets
- 20 fresh Thai basil, leaves only, to garnish
- fresh long red chilli, cut into thin slices, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2814.8 kJ / 672.8 kcal
- Eiwitten
- 32.8 g
- Koolhydraten
- 65.2 g
- Vetten
- 28.1 g
- Verzadigd vet
- 17.6 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 1270.1 mg
Alternatieve recepten
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55 Min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2 godz. 10 min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1h 45 min
Beer batter fish
Geen beoordelingen
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 Min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35 Min