Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken Satay
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 80 g kecap manis
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g roasted unsalted peanuts
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g curly red chilli, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 35 g kecap manis
- 10 g white sugar
- 5 g makrut lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- kecap manis, to serve
- freshly squeezed lime juice, to serve
- 30 g fried shallots, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.4 kJ / 606.9 kcal
- Eiwitten
- 50.2 g
- Koolhydraten
- 26.3 g
- Vetten
- 34.6 g
- Verzadigd vet
- 7.5 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 2404.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sticky pork belly with jasmine rice
1 godz.
Indonesian white spice paste
35 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20min
Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom
20min
Indonesian yellow spice paste
40min
Ginger Fried Rice
15 min
Chicken laksa
30 min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1h 45min
Beef Rendang
1sa 35 dk
Buffalo chicken pizza
1h 30min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4h