Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken Satay
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 80 g kecap manis
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g roasted unsalted peanuts
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g curly red chilli, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 35 g kecap manis
- 10 g white sugar
- 5 g makrut lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- kecap manis, to serve
- freshly squeezed lime juice, to serve
- 30 g fried shallots, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.4 kJ / 606.9 kcal
- Eiwitten
- 50.2 g
- Koolhydraten
- 26.3 g
- Vetten
- 34.6 g
- Verzadigd vet
- 7.5 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 2404.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Krispy fried chicken
25min
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
25min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20min
Indonesian white spice paste
35min
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
Geen beoordelingen
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20min
Chilli with corn bread
50min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1sa 10 dk
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 Std. 45 Min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min