
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken Satay
- 800 g skinless, boneless chicken thighs cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste room temperature
- 80 g kecap manis
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g roasted unsalted peanuts
- 50 g Indonesian white spice paste room temperature
- 25 g curly red chilli cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 35 g kecap manis
- 10 g white sugar
- 5 g makrut lime leaves cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp Chicken stock paste
- ½ tsp sea salt adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper adjust to taste
- kecap manis to serve
- freshly squeezed lime juice to serve
- 30 g fried shallots to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 606.9 kcal / 2539.4 kJ
- Eiwitten
- 50.2 g
- Vetten
- 34.6 g
- Koolhydraten
- 26.3 g
- Vezels
- 4.6 g
- Verzadigd vet
- 7.5 g
- Natrium
- 2404.7 mg