Apparaten en accessoires
Madurese chicken satay
Voorbereiding. 5min
Totaal 1u. 30min
4 portions
Ingrediënten
Chicken Satay
-
skinless, boneless chicken thighs cut in cubes (2 cm)800 g
-
Indonesian white spice paste room temperature70 g
-
kecap manis80 g
-
Chicken stock paste½ tsp
-
sea salt adjust to taste½ tsp
-
ground white pepper adjust to taste¼ tsp
Peanut Sauce
-
roasted unsalted peanuts120 g
-
Indonesian white spice paste room temperature50 g
-
curly red chilli cut in halves25 g
-
vegetable oil25 g
-
palm sugar20 g
-
kecap manis35 g
-
white sugar10 g
-
makrut lime leaves cut in thin slices5 g
-
water500 g
-
Chicken stock paste½ tsp
-
sea salt adjust to taste½ tsp
-
ground white pepper adjust to taste½ tsp
-
kecap manis to serve
-
freshly squeezed lime juice to serve
-
fried shallots to serve30 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
2404.7 mg
Eiwitten
50.2 g
Calorieën
2539.4 kJ /
606.9 kcal
Vetten
34.6 g
Vezels
4.6 g
Verzadigd vet
7.5 g
Koolhydraten
26.3 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Indonesian
13 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je het ook leuk...
Souvlaki lamb couscous salad
25 Min
Indonesian red spice paste
45 Min
Beef Rendang
1 Std. 35 Min
Indonesian yellow spice paste
40 Min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 Min
Indonesian white spice paste
35 Min
Madurese Chicken Satay
1 Std. 30 Min
Piri-piri spatchcock chicken
1 Std. 30 Min
Singapore Laksa
55 Min
Tingly Korean pork noodle ramyeon
50 Min
Hainanese chicken and rice
1 Std. 50 Min
Char siu pork bao
2 Std. 10 Min