Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 900 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 12 Stück Zwetschken, frisch
- 12 Stück Würfelzucker (optioneel)
- 120 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Eidotter
- ¼ TL Salz
- 120 g Semmelbrösel
- 1 EL Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 995 kJ / 238 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 136 mg
Alternatieve recepten
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 Min
Marillenknödel "die Besten"
1u.
Scheiterhaufen
1u. 30min
Powidltascherl
1 Std. 10 Min
Topfenpalatschinken
1u. 30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Reisauflauf mit Äpfeln
1u. 45min
Marillenknödel
1u. 15min
Topfenstrudel
2h 10min
Apfelstrudel
1u. 20min
Buchteln mit Vanillesauce
1u. 40min