Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 750 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter, weich, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Grieß, Hartweizen
- 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 526 kJ / 126 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 3 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 103 mg
Alternatieve recepten
Wurstknödel
1h 20min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1 godz.
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Grießnockerl
30 min
Rindssuppe
2 Std.
Waldviertler Knödel
1 godz.
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Leberknödelsuppe
45 min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Leberknödel
55min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min