Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 750 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter, weich, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Grieß, Hartweizen
- 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 526 kJ / 126 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 3 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 103 mg
Alternatieve recepten
Gebackene Leberknödel
2h
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1h
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Grammelknödel
1h 30min
Leberknödel
55 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Wurstknödel
1h 20 min
Grießnockerl
30 min
Waldviertler Knödel
1h
Serviettenknödel
1h 10 min