Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Butter zum Einfetten
Apfelfülle
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält und entkernt
- 40 g Feinkristallzucker (optioneel)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 40 g Mandeln, gehobelt
Semmelmasse
- 400 g Semmeln, altbacken (siehe Tipp), in Scheiben (5 mm)
- 350 g Milch
- 110 g Feinkristallzucker
- 6 Eier (Größe M), davon 3 Eier getrennt
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 50 g Rosinen (optioneel)
- 1 Prise Salz
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1631 kJ / 389 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 10 g
- Vezels
- 4.4 g
Alternatieve recepten
Topfenschmarrn
50 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Grießauflauf
1h 30min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min