Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Butter zum Einfetten
Apfelfülle
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält und entkernt
- 40 g Feinkristallzucker (optioneel)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 40 g Mandeln, gehobelt
Semmelmasse
- 400 g Semmeln, altbacken (siehe Tipp), in Scheiben (5 mm)
- 350 g Milch
- 110 g Feinkristallzucker
- 6 Eier, davon 3 Eier getrennt
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 50 g Rosinen (optioneel)
- 1 Prise Salz
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1631 kJ / 389 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 10 g
- Vezels
- 4.4 g
Alternatieve recepten
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Milchrahmstrudel
1h 55 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Mohnnudeln
1h 30min
Grießauflauf
1h 30min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 dk
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Topfenschmarrn
50min