Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Palatschinkenteig (für 6 Palatschinken)
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Milch
- 3 Eier
- 1 EL Mineralwasser
- 1 geh. TL geriebene Orangenschale
- 1 Prise Salz
- 2 EL Butterschmalz zum Backen
Topfenfülle
- 80 g Butter, in Stücken
- 3 Eier (Größe M)
- 50 g Feinkristallzucker
- 50 g Staubzucker
- 1 geh. TL Vanillezucker
- 1 geh. TL geriebene Orangenschale
- 500 g Magertopfen
- 50 g Rosinen
Guss
- 150 g Milch
- 200 g Sauerrahm
- 40 g Feinkristallzucker
- 1 Ei
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2486 kJ / 593 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 29 g
- Vezels
- 1.5 g
Alternatieve recepten
Topfenschmarrn
50min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Grießauflauf
1h 30min
Mohnnudeln
1h 30min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Scheiterhaufen
1h 30min
Powidltascherl
1h 10min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min