Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Palatschinkenteig (für 6 Palatschinken)
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Milch
- 3 Eier
- 1 EL Mineralwasser
- 1 geh. TL geriebene Orangenschale
- 1 Prise Salz
- 2 EL Butterschmalz zum Backen
Topfenfülle
- 80 g Butter, in Stücken
- 3 Eier (Größe M)
- 50 g Feinkristallzucker
- 50 g Staubzucker
- 1 geh. TL Vanillezucker
- 1 geh. TL geriebene Orangenschale
- 500 g Magertopfen
- 50 g Rosinen
Guss
- 150 g Milch
- 200 g Sauerrahm
- 40 g Feinkristallzucker
- 1 Ei
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2486 kJ / 593 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 29 g
- Vezels
- 1.5 g
Alternatieve recepten
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Topfenschmarrn
50min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Scheiterhaufen
1h 30min
Mohnnudeln
1h 30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1h
Topfenstrudel
2h 10min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min