Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Grammelfülle
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Grammeln
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 20 g Butterschmalz
Erdäpfelteig
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eidotter
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1537 kJ / 367 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 27 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 475 mg
Alternatieve recepten
Gebackene Leberknödel
2h
Fleischstrudel für Suppe
40min
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20 min
Paprikahendl
1h
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Mohnnudeln
1h 30min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Bröselknödel
40min
Wurstknödel
1h 20 min
Liptauer
15min
Erdäpfelknödel
1h 10min