Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser, lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl
of 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- 50 g Semmelwürfel
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 200 - 250 g Sauerrahm
- 160 g Butter, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 5 Eier (Größe M)
- 1 ½ EL Vanillezucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Milch
- Staubzucker zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1406 kJ / 336 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 20 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Wurstknödel
1h 20min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Scheiterhaufen
1h 30min
Mohnnudeln
1h 30min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Apfelschlangerl
2 godz.
Sonntags-Striezel
2h 15min
Topfenstrudel
2h 10min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min