Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 100 g Milch
- 20 g frische Germ
- 270 g Weizenmehl, glatt, 1 EL für die Teigoberfläche und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 2 Eidotter
- 1 Prise Salz
Nussfülle
- 130 g Haselnüsse
- 130 g Mandeln
- 130 g Milch
- 10 g Semmelbrösel
- 1 TL Honig
- 90 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 30 g Rosinen (optioneel)
- 20 g Rum
Fertigstellung
- 1 EL Milch
- 1 Eidotter
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1283 kJ / 307 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 19 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Topfengolatschen
50 Min
Burgenländerkipferl
1hod. 25min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1hod. 35min
Nusskipferl
2h
Salzstangerl
1hod. 25min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Nussstrudel
2hod. 30min
Apfelschlangerl
2h
Wiener Rehrücken
3hod. 40min
Mohnstrudel
2hod. 30min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min