Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Topfen, löffelweise
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 100 g Nüsse, ganz, gemischt
- 70 g Zucker
- 25 g Schokolade
- 1 Ei (Größe M)
- 10 g Rum
- 10 g Vanillezucker
- 100 g Marillenmarmelade, fein passiert (siehe Tipp)
- 10 EL Staubzucker
- 2 EL Zitronensaft
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 930 kJ / 222 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 14 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Mohnblume
2 godz. 20 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Nussbeugerl
1h 55 min
Nusskipferl
2 Std.
Nussstrudel
2h 30min
Gedrehter Mandelkranz
2 godz. 20 min