Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 110 g Wasser
- 60 g Milch
- 30 g frische Germ
- 200 g Rohrohrzucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 560 g Weizenmehl, glatt, Type 700
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g)
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 2 Eidotter
- 10 g Rum
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Kakao
- 70 g Butterschmalz, in Stücken
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1586 kJ / 379 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 8.2 g
- Vezels
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spagatkrapfen
11h 50min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Nussbeugerl
1h 55min
Osterpinzen
2h 50min
Kärntner Reindling
2h 40 min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Salzstangerl
1h 25 min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Eva's Sachertorte
1h 40min