Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 100 g Milch
- 40 g Zucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 15 g frische Germ
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 40 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 1 Msp. natürliches Vanilleextrakt
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Nussfülle
- 200 g Walnüsse
- 100 g Haselnüsse
- 120 g Milch
- 100 g Marillenmarmelade
- 50 g Zucker
- 50 g Honig
- 20 g Rum
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 Msp. natürliches Vanilleextrakt
- 50 g Butter
- Staubzucker zum Bestreuen (optioneel)
- Voeding
- per 20 Stücke
- Calorieën
- 20635 kJ / 4930 kcal
- Eiwitten
- 96.8 g
- Koolhydraten
- 465.2 g
- Vetten
- 293.8 g
- Verzadigd vet
- 76.2 g
- Vezels
- 36.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Nuss-Striezel
2h 10min
Osterpinze
2 Std. 30 Min
Omas Kärntner Reindling
2 Std. 25 Min
Rumschnitten
50min
Kärntner Reindling
2h 40min
Polsterzipfl
2h 10min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35min
Apfelschlangerl
2h
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Sonntags-Striezel
2h 15min