![Nusspotize Nusspotize](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/14a5a74f-945e-4643-a6e8-d6e87e5eb24b/Derivates/2e3e9c0d-b660-47c5-9ff4-417daa2c23d2.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 100 g Milch
- 40 g Zucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 15 g frische Germ
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 40 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 1 Msp. natürliches Vanilleextrakt
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Nussfülle
- 200 g Walnüsse
- 100 g Haselnüsse
- 120 g Milch
- 100 g Marillenmarmelade
- 50 g Zucker
- 50 g Honig
- 20 g Rum
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 Msp. natürliches Vanilleextrakt
- 50 g Butter
- Staubzucker zum Bestreuen (optioneel)
- Voeding
- per 20 Stücke
- Calorieën
- 20635 kJ / 4930 kcal
- Eiwitten
- 96.8 g
- Koolhydraten
- 465.2 g
- Vetten
- 293.8 g
- Verzadigd vet
- 76.2 g
- Vezels
- 36.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Burgenländerkipferl
1h 25min
Kärntner Reindling
2h 40 min
Gefüllte Lebkuchen
11h 30min
Linzerkipferl
1h 10min
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2h 15min
Wiener Rehrücken
3h 40 min
Mohnstrudel
2h 30min
Rumschnitten
50min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Omas Kärntner Reindling
2h 25 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 Std. 30 Min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min