Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 30 g frische Germ
- 155 g Butter, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 140 g Zucker
- 550 g Milch
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 350 g Mohn
-
1 - 1 ½
TL Lebkuchengewürz
of Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Rum
- 400 - 600 g Butterschmalz, in Stücken
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1690 kJ / 404 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Linzerkipferl
1h 50 min
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Marillenstrudel
1h 45min
Salzburger Fleischkrapfen
1h 30min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2h 30 min
Heidelbeer-Zitronen-Zopf
3h
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Marillenmarmelade
35 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min