Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Bio-Zitrone
- 150 g Milch
- 20 g frische Germ
- 200 g Zucker
- 530 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 3 Prisen Salz
- 170 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 EL Öl, zum Einfetten
- 1 TL Vanillezucker
- 800 g Äpfel, säuerlich, entkernt, in Stücken (4 cm)
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 EL Maisstärke
- ½ TL Lebkuchengewürz
- 2 EL Rosinen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1003 kJ / 240 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 30 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Topfentorte mit Streusel
1 godz. 55 min
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 Std.
Osterhase
45min
Gotl-Zopf
2 Std. 15 Min
Obstkuchen
1 godz.
Schneller Apfelkuchen
1h 30min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2h 30min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Italienischer Zitronenkuchen
45min
Osternest aus Germteig
2 Std.
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min