Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ¼ TL Anissamen, ganz
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 90 g Weißwein, trocken
- 120 g Milch
- 30 g frische Germ
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Salz
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 3 Eidotter
- Butter zum Einfetten
- 1 Ei, verquirlt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1789 kJ / 428 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 55 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min
Nusszwieback
7 Std. 50 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Waldviertler Mohnzelten
1 godz. 30 min
Osterpinze
2h 30min
Zuckerreinkerl
2h 50min
Kärntner Reindling
2h 40min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Punschkrapferl
1h 5min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Sonntags-Striezel
2h 15min