Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nudelteig
- 80 g Wasser
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
- 15 g Öl
- 250 g Weizenmehl, griffig
Fülle
- 1000 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (3 cm)
- 1 Bund Minze, frisch (Nudelminze), Blättchen abgezupft
- ½ Bund Petersilie (optioneel)
- ¼ Bund Kerbel, frisch, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 400 g Bröseltopfen
- 1 TL Salz
- 3 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- etwas Öl zum Einfetten
- 100 g Butter, in Stücken
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 688 kJ / 164 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 6.5 g
- Vezels
- 1.3 g
Alternatieve recepten
Kärntner Kletzennudeln
27 Std. 50 Min
Tiroler Schlutzkrapfen
1 Std.
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Omas Kärntner Reindling
2 Std. 25 Min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Zuckerreinkerl
2 Std. 50 Min
Osterpinzen
2 Std. 50 Min
Kärntner Kasnudeln
1h 45min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.
Kärntner Reindling
2h 40min
Frittaten
30min