Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Crosta di pane
- 5 g di lievito di birra fresco
- 200 g di acqua
- 500 g di farina di forza (o manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Polpettone
- 50 g di acciughe sott'olio
- 700 g di carne trita di manzo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- 150 g di prosciutto crudo a fette
Emulsione
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g acqua
- 1 pizzico di sale
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3403.2 kJ / 813.4 kcal
- Eiwitten
- 47.8 g
- Koolhydraten
- 61.5 g
- Vetten
- 40.1 g
- Verzadigd vet
- 14.2 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 1921.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 Min
Salatini würstel ed Emmental
1 Std.
Polpettone classico
1 Std. 15 Min
Focaccia con salsiccia
1ωρ. 50 λεπτ.
Polpette al sugo
45 min
Polpette alla mortadella
40 min
Polpettone di purè di patate e carne
1 Std.
Polpettone in crumble fragrante
1 Std.
Piccoli polpettoni in crosta
1h 10 min
Polpettone al Varoma con contorno
1h 45 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.
Saltimbocca alla romana
25 min