Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Crosta di pane
- 5 g di lievito di birra fresco
- 200 g di acqua
- 500 g di farina di forza (o manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Polpettone
- 50 g di acciughe sott'olio
- 700 g di carne trita di manzo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- 150 g di prosciutto crudo a fette
Emulsione
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g acqua
- 1 pizzico di sale
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3403.2 kJ / 813.4 kcal
- Eiwitten
- 47.8 g
- Koolhydraten
- 61.5 g
- Vetten
- 40.1 g
- Verzadigd vet
- 14.2 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 1921.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Polpettone di carne ai funghi
1 Std. 30 Min
Polpettone al Varoma con contorno
1 Std. 45 Min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Polpettone allo speck con pere
1h
Polpette al sugo
45 Min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1 Std. 30 Min
Quiche svuotafrigo
40min
Pollo, formaggio e prosciutto
30min
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3 godz. 30 min
Piccoli polpettoni in crosta
1 Std. 10 Min
Polpettone classico
1 Std. 15 Min
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30min