Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Crosta di pane
- 5 g di lievito di birra fresco
- 200 g di acqua
- 500 g di farina di forza (o manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Polpettone
- 50 g di acciughe sott'olio
- 700 g di carne trita di manzo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- 150 g di prosciutto crudo a fette
Emulsione
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g acqua
- 1 pizzico di sale
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3403.2 kJ / 813.4 kcal
- Eiwitten
- 47.8 g
- Koolhydraten
- 61.5 g
- Vetten
- 40.1 g
- Verzadigd vet
- 14.2 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 1921.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Polpettone al Varoma con contorno
1 Std. 45 Min
Polpettone di tonno
35 min
Polpettone in crumble fragrante
1 godz.
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 godz.
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1u. 15min
Polpettone classico
1u. 15min
Polpettone di purè di patate e carne
1 godz.
Piccoli polpettoni in crosta
1h 10min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35 min
Cordon bleu
30 min
Polpette al sugo
45 min
Polpettone croccante
1 godz.