Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Namaczanie fasoli
- 150 g fasoli adzuki, suchej
- 500 g wody
Przygotowanie dania
- 10 liści bazylii, świeżych
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 500 g wody
- 130 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g czerwonej papryki, pokrojonej w 5 mm paski
- 350 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 983.6 kJ / 235.1 kcal
- Eiwitten
- 11.1 g
- Koolhydraten
- 34.6 g
- Vetten
- 6.9 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 9.3 g
- Natrium
- 824.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ragout z marynowanym tofu
1h 40min
Dal makhani
13hod. 20min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Pilaw z bakaliami
50min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45min
Crumble po indyjsku
1h 20 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 Std.
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1h 15 min