Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb tikka
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 200 g natural yoghurt
- 1 tsp paprika
- 2 tsp garam masala
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 6 lamb rump steaks, trimmed (approx. 600 g x 2 cm thickness)
Spicy eggplant
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed
- 150 g brown onion, cut into eighths, segments separated
- 50 g olive oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp ground coriander
- 300 - 350 g eggplant, trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp salt
- ½ Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into slices
- natural yoghurt, to serve
- fresh mint leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5815.1 kJ / 1389.8 kcal
- Eiwitten
- 66.3 g
- Koolhydraten
- 20.6 g
- Vetten
- 114.8 g
- Verzadigd vet
- 47.1 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 1412.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Slow-cooked lamb Madras
Geen beoordelingen
Retro prawn cocktail
20 Min
Red rice using rice mode
55min
Rosemary and eschalot gravy
30min
Chilli beef with lemon feta
30min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29 Std. 50 Min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4h 20 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 Std. 5 Min
Umami paste
5min
Harissa lamb with green couscous
40 min
Tandoori paste
5min
Garlic paste
20 Min