Lamb tikka with spicy eggplant
TM6 TM5 TM31

Lamb tikka with spicy eggplant

4.0 ( 3 beoordelingen )

Ingrediënten

Lamb tikka

  • 2 garlic cloves
  • 3 cm piece fresh ginger peeled
  • 200 g natural yoghurt
  • 1 tsp paprika
  • 2 tsp garam masala
  • ½ tsp ground turmeric
  • 1 tsp salt
  • 6 lamb rump steaks trimmed (approx. 600 g x 2 cm thickness)

Spicy eggplant

  • 2 garlic cloves
  • 1 fresh bird's eye chilli trimmed
  • 150 g brown onion cut into eighths, segments separated
  • 50 g olive oil
  • 1 tsp mustard seeds
  • 1 tsp ground coriander
  • 300 - 350 g eggplant trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 1 tsp salt
  • ½ Lebanese cucumber peeled, deseeded and cut into slices
  • natural yoghurt to serve
  • fresh mint leaves, for garnishing

Voeding
per 1 portion
Calorieën
1389.8 kcal / 5815.1 kJ
Eiwitten
66.3 g
Vetten
114.8 g
Koolhydraten
20.6 g
Vezels
5.8 g
Verzadigd vet
47.1 g
Natrium
1412.7 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 100 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten