Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pot Roast Spice Mix
- 10 g sea salt flakes
- 5 g coffee beans
- 4 g black peppercorns
- 45 g dark brown sugar
- 20 g garlic powder
- 5 g ground paprika
- ¼ tsp cayenne pepper
Mirepoix
- 200 g brown onions, cut into quarters
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 20 g extra virgin olive oil
Pot Roast
- 2000 g beef, chuck roast, fat trimmed
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 40 g tomato paste
- 1 dried bay leaf
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 garlic cloves, bruised, skins on
- 6 carrots, halved lengthways
- 10 pickling onions, peeled
- 440 g Guinness® (1 can)
Horseradish cream
- 200 g crème fraîche
- 20 g lemon juice
- 50 g horseradish cream
- 20 g extra virgin olive oil
Veggies and gravy
- 30 g arrowroot flour
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 100 g water
- 500 g frozen baby peas
- 2 bunches broccolini, trimmed, cut in half lengthways
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2133 kJ / 509.8 kcal
- Eiwitten
- 50.8 g
- Koolhydraten
- 29.4 g
- Vetten
- 22.6 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Vezels
- 7.3 g
- Natrium
- 648.6 mg
Alternatieve recepten
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
Easy lamb hotpot
2h
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55min
Traditional sausage rolls
50min
Cheese and bacon scones
35 Min
Braised Lamb Shanks
3 godz. 35 min
Bread bowl chicken stew
3 Std. 45 Min
Beef stew with gnocchi
3h 15min
Beef stock paste
3h
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min