Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Romesco sauce
- 1 red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 1 fresh tomato, cut into halves
- ½ red onion, unpeeled
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 50 g blanched almonds
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- 1 tbsp sherry
- ¼ tsp ground smoked paprika
- 50 g olive oil
- 1 tbsp red wine vinegar
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 tsp dried chilli flakes
Meatballs
- 500 g topside beef or rump steak, cut into pieces (3 cm) and slightly frozen
- 250 g chorizo sausage, casing removed and cut into pieces
- ½ red onion (approx. 100 g)
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground fennel seeds
- ¼ tsp ground smoked paprika
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 1 tbsp olive oil, for greasing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1163 kJ / 277 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 4.3 g
- Vetten
- 21.4 g
- Verzadigd vet
- 5.5 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 357.7 mg
Alternatieve recepten
Parmesan gelato
4h 30min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 min
Mushroom risotto
30min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20min
Beetroot salad with raita dressing
35 min
Meatloaf with onion gravy
1h 30 min
Twice-cooked pork belly with lentils
5 godz. 30 min
Inside-out chicken parmigiana
1h 30 min
Pork san choy bau
25 min
Spring frittata
1h 15 min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1h 35min