Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Custard
- 400 g milk
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 egg yolks
- 40 g white sugar
- 1 pinch sea salt
- 50 g cornflour
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
Choux pastry
- 70 g water
- 70 g milk
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 tsp white sugar
- 150 g plain flour
- 4 eggs, 1 lightly beaten, to add to mix (if needed) and egg wash
- 2 tbsp flaked almonds
Hazelnut praline paste
- 220 g hazelnuts, without skin, toasted
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 50 g white vinegar
Assembly
- 100 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- icing sugar, to dust
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2170.7 kJ / 518.8 kcal
- Eiwitten
- 8.7 g
- Koolhydraten
- 44.4 g
- Vetten
- 35.2 g
- Verzadigd vet
- 14.7 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 97.5 mg
Alternatieve recepten
Honeycomb butter
10 Min
Mini Jamaican style ginger bundts
25 Min
Caramelised sherry vinaigrette
25 Min
Croissants
16hod.
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51 Std. 35 Min
Orange Caramel Choux Puffs
1 Std. 20 Min
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
DIY pizza pockets
1 Std. 50 Min
Cheat's Kaiser rolls
2 Std. 30 Min
Classic Polish 'tort'
2 Std. 25 Min
Best ever carrot cake
1h 35 min
Neapolitan pizza
1 Std. 30 Min