Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Custard
- 400 g milk
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 egg yolks
- 40 g white sugar
- 1 pinch sea salt
- 50 g cornflour
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
Choux pastry
- 70 g water
- 70 g milk
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 tsp white sugar
- 150 g plain flour
- 4 eggs, 1 lightly beaten, to add to mix (if needed) and egg wash
- 2 tbsp flaked almonds
Hazelnut praline paste
- 220 g hazelnuts, without skin, toasted
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 50 g white vinegar
Assembly
- 100 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- icing sugar, to dust
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2170.7 kJ / 518.8 kcal
- Eiwitten
- 8.7 g
- Koolhydraten
- 44.4 g
- Vetten
- 35.2 g
- Verzadigd vet
- 14.7 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 97.5 mg
Alternatieve recepten
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Chocolate and strawberry domes
51sa
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49h 5min
Mixed berry pavlova stack
5j 30 menit
Freeform bread with filling
1h 35min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1 godz. 45 min
Traditional French chocolate canelé
49h
Thai red chicken curry and rice
40 dk
Boston Bun
2 Std. 45 Min
Passion fruit mojito mocktail
15 Min
Lemon curd (TM6)
15 Min