Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Buchteln
- 220 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 180 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 330 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 egg yolks
- 1 pinch sea salt
- 1 lemon, zest only, no white pith
- oil, to grease
- 12 tbsp jam (approx. 200 g - see Tips)
Vanilla custard
- 250 g milk
- 250 g pouring (whipping) cream
- 4 egg yolks
- 1 - 2 tbsp rum, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste
- 20 g cornflour
- 50 g caster sugar
- icing sugar, to dust
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1859.1 kJ / 444.3 kcal
- Eiwitten
- 7.5 g
- Koolhydraten
- 49.5 g
- Vetten
- 23.7 g
- Verzadigd vet
- 14.1 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 50.1 mg
Alternatieve recepten
Quiche Lorraine
45 min
Cinnamon buns
3h 5min
Classic zabaglione
15 dk
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45 min
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
1h
Mini rum baba bundts
2 godz.
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50 min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter, TM6)
6h 10min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 Std. 40 Min
Poppy seed strudel with crumble topping
3sa 15 dk
Roasted peach ice-cream
25 godz. 20 min
Freeform bread with filling
1 Std. 35 Min