Lemon meringue ice-cream cake

Lemon meringue ice-cream cake

4.8 27 beoordelingen
Voorbereiding. 5min
Totaal 13u. 15min
12 slices

Ingrediënten

Lemon curd
  • caster sugar
    200 g
  • freshly squeezed lemon juice
    240 g
  • unsalted butter cut into pieces
    160 g
  • eggs
    4
Ice-cream
  • caster sugar
    120 g
  • egg yolks
    3
  • pouring (whipping) cream
    750 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch
Sponge base
  • unsalted butter to grease
  • caster sugar
    70 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1
  • self-raising flour
    70 g
Swiss meringue topping
  • caster sugar
    240 g
  • egg whites
    6
  • cream of tartar
    ¾ tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 slice

Natrium 172.5 mg
Eiwitten 7.1 g
Calorieën 2571.2 kJ / 614.5 kcal
Vetten 37.2 g
Vezels 0.2 g
Verzadigd vet 22.3 g
Koolhydraten 65.6 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...