Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 broccoli (approx, 400 g), whole, stalk trimmed to sit flat
- 1 red capsicum, deseeded, cut into pieces
- ½ red onion, cut into pieces
- 2 Roma tomatoes, halved
- ½ lemon
- 3 garlic cloves
- 3 tbsp water
- ½ tsp smoked paprika
- 70 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 30 g harissa paste (see Tip)
- 30 g flaked almonds, toasted, plus extra to garnish
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only, fully dried, fried (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1017.4 kJ / 243.2 kcal
- Eiwitten
- 3.9 g
- Koolhydraten
- 11.1 g
- Vetten
- 21.6 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 21 mg
Alternatieve recepten
Ras el hanout
10 Min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Chevre (Matthew Kenney)
22sa 5 dk
Muhamara dip
30min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50 min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5 Std. 15 Min
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55 Min
Silverbeet and mushroom tart (Diabetes)
1 Std. 35 Min
Karachi halwa
3u.
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25min
Guacamole with mango
10 Min