Tandoori portobellos met romige kokosnoot raita
TM5 TM6

Tandoori portobellos met romige kokosnoot raita

(Geen beoordelingen)

Ingrediënten

Romige kokosnoot raita

  • 1 komkommer, continentale, in stukken gesneden (ongeveer 4 cm)
  • 1 knoflookteentje
  • 1 lente-ui, in drieën gesneden
  • 5 takjes verse munt, alleen de blaadjes
  • 200 g kokosyoghurt, (zie tips)
  • 50 g water, gefilterd
  • 1 el citroensap
  • ½ tl suiker
  • 1 - 2 snuifjes zout, naar smaak
  • 1 el extra vergine olijfolie

Tandoori portobellos

  • 100 g extra vergine olijfolie plus extra voor het invetten
  • 2 el limoensap
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 2 tl komijnzaad
  • 4 kruidnagels
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 kardemompeul, zwart (optioneel - zie tips)
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 20 g tomatenpuree
  • 5 cm gember, vers wortel, geschild en in plakjes gesneden
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 tl zout, naar smaak
  • 100 g kokosyoghurt, (zie tips)
  • 8 verse Portobello-champignons

Voeding
per 1 portie
Calorieën
3868.7 kJ / 921.1 kcal
Eiwitten
8.9 g
Koolhydraten
16.4 g
Vetten
89.8 g
Vezels
14.6 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten