
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Romige kokosnoot raita
- 1 komkommer continentale, in stukken gesneden (ongeveer 4 cm)
- 1 knoflookteentje
- 1 lente-ui in drieën gesneden
- 5 takjes verse munt alleen de blaadjes
- 200 g kokosyoghurt (zie tips)
- 50 g water, gefilterd
- 1 el citroensap
- ½ tl suiker
- 1 - 2 snuifjes zout naar smaak
- 1 el extra vergine olijfolie
Tandoori portobellos
- 100 g extra vergine olijfolie plus extra voor het invetten
- 2 el limoensap
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl gemalen kaneel
- 2 tl komijnzaad
- 4 kruidnagels
- 2 tl korianderzaad
- 1 kardemompeul zwart (optioneel - zie tips)
- ½ tl gemalen kardemom
- 20 g tomatenpuree
- 5 cm gember, vers wortel geschild en in plakjes gesneden
- 4 knoflookteentjes
- 1 tl zout naar smaak
- 100 g kokosyoghurt (zie tips)
- 8 verse Portobello-champignons
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 921.1 kcal / 3868.7 kJ
- Eiwitten
- 8.9 g
- Vetten
- 89.8 g
- Koolhydraten
- 16.4 g
- Vezels
- 14.6 g