Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g sjalotten
-
300
g Champagne
of 300 g mousserende witte wijn - 800 g mosselen, vers, schoongemaakt
- 300 g gekookte garnalen, gepeld
- 12 sint-jakobsschelpen
- 25 g bloem
- 250 g room, elk type (van koemelk)
- 1 takje verse tijm, alleen de naaldjes
- 1 snuifje gemalen cayennepeper
- 2 - 3 snuifjes zout, aanpassen aan de smaak
- 2 - 3 snuifjes gemalen peper
- citroensap
- 1 bladerdeeg (ca. 230 g) (zie tip)
- 1 ei, losgeklopt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 5306.5 kJ / 1275 kcal
- Eiwitten
- 43.3 g
- Koolhydraten
- 65.3 g
- Vetten
- 3.3 g
- Verzadigd vet
- 57.3 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 2010.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sandwich South Carolina BBQ Pulled Pork
Brak ocen
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3h
Zeevruchtenrijst
Brak ocen
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 min
Gevulde kroketten
Brak ocen
Zoet ontbijtbrood
1h 30min
Avocadotartaar met ei en zalm
45 min
Panna cotta van asperges met gerookte eendenborst
2h 45min
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
40 min
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50min
Mousse van ham
10min
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
35min