Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g sjalotten
-
300
g Champagne
of 300 g mousserende witte wijn - 800 g mosselen, vers, schoongemaakt
- 300 g gekookte garnalen, gepeld
- 12 sint-jakobsschelpen
- 25 g bloem
- 250 g room, elk type (van koemelk)
- 1 takje verse tijm, alleen de naaldjes
- 1 snuifje gemalen cayennepeper
- 2 - 3 snuifjes zout, aanpassen aan de smaak
- 2 - 3 snuifjes gemalen peper
- citroensap
- 1 bladerdeeg (ca. 230 g) (zie tip)
- 1 ei, losgeklopt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 5306.5 kJ / 1275 kcal
- Eiwitten
- 43.3 g
- Koolhydraten
- 65.3 g
- Vetten
- 3.3 g
- Verzadigd vet
- 57.3 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 2010.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 Min
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
Brak ocen
Virgin appel cider old fashioned
Brak ocen
Kreplach
55 Min
Gevulde vis
1 Std. 50 Min
IJskroon van meringue en frambozen
Brak ocen
Gember schillen
Brak ocen
Rosbiefrolletjes met mozzarella en tomatenvulling
2 Std. 30 Min
Beef Wellington
10h 10min
Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus
50min
Eénpersoons chocolade- en aardbeientaart
50min
Taartje met chocolade-praliné
Brak ocen