Compatibele versies
Pork Wellington with Green Pea Duxelles and Champagne Sauce
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pork Wellington
- 1 pork tenderloin (approx. 500 g)
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper
- 80 g onions, quartered
- 20 g unsalted butter, plus 1 Tbsp
- 200 g frozen green peas, defrosted
- 20 g fresh parsley leaves
- 20 g water
- 320 g puff pastry (see tip)
- 2 Tbsp breadcrumbs
-
12
slices prosciutto
of streaky bacon, cured and smoked - plain flour, for dusting
- 1 medium egg, beaten
Champagne Sauce
- 150 g whipping cream
- 80 g onions, quartered
- 10 g unsalted butter, diced
-
150
g Champagne
of white sparkling wine - 150 g water
- 10 g cornflour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
of 1 chicken stock cube (for 0.5 l)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2848.9 kJ / 680.9 kcal
- Eiwitten
- 34.2 g
- Koolhydraten
- 36.1 g
- Vetten
- 42.3 g
- Verzadigd vet
- 16.9 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 1523 mg
Alternatieve recepten
Pulled Pork and Cider Rolls
1h
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35 min
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Sticky Sesame Chicken
40 min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1h 10min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Chicken and Chorizo Filo Pie
2 Std.
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1h
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Mardi Gras Meatballs
1 Std. 5 Min
Sautéed Pork with Cider
55min