Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried chickpeas
- 1 tsp bicarbonate of soda
- water, to soak
- 1200 g boiling water
- 500 g boneless lamb shoulder, cut into 3 cm pieces
- 140 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tbsp white wine
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sumac
- 5 garlic cloves, 4 unpeeled and crushed
- 100 g tahini
- 80 g ice cubes
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g toasted pine nuts
- 30 g pomegranate arils
- flatbreads, wholemeal, toasted, to serve (see Tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 985.8 kJ / 235.6 kcal
- Eiwitten
- 10.7 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 128.1 mg
Alternatieve recepten
Fermented beetroot dip
25 Std.
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2h 20min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Ham and cheese canelé
49 Std.
Candied spiced pumpkin
24 Std. 30 Min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25 min.
Mixed fruit compote with goat's cheese and granola on toast
50min
Crunchy nut snaps
3 godz. 45 min
Grace's family biscuits
45min
Hazelnut quince friands
2 godz. 25 min
Crème anglaise
15min
Black garlic and onion jam
55min