Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried chickpeas
- 1 tsp bicarbonate of soda
- water, to soak
- 1200 g boiling water
- 500 g boneless lamb shoulder, cut into 3 cm pieces
- 140 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tbsp white wine
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sumac
- 5 garlic cloves, 4 unpeeled and crushed
- 100 g tahini
- 80 g ice cubes
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g toasted pine nuts
- 30 g pomegranate arils
- flatbreads, wholemeal, toasted, to serve (see Tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 985.8 kJ / 235.6 kcal
- Eiwitten
- 10.7 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 128.1 mg
Alternatieve recepten
Slow-cooked lamb Madras
2 Std. 15 Min
Coconut vanilla sorbet with magic chocolate topping
24 Std. 15 Min
Burger pickles (Thermomix® Cutter, TM6)
2 Std. 10 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4 Std. 25 Min
Caramelised sherry vinaigrette
25min
Cinnamon crumpets with autumn fruit (Diabetes)
20 Min
Basic kimchi
144 Std. 20 Min
Parmesan cheese crisps
15min
Avocado dressing
10min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Almond shortcrust pastry
35 Min