Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried chickpeas
- 1 tsp bicarbonate of soda
- water, to soak
- 1200 g boiling water
- 500 g boneless lamb shoulder, cut into 3 cm pieces
- 140 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tbsp white wine
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sumac
- 5 garlic cloves, 4 unpeeled and crushed
- 100 g tahini
- 80 g ice cubes
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g toasted pine nuts
- 30 g pomegranate arils
- flatbreads, wholemeal, toasted, to serve (see Tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 985.8 kJ / 235.6 kcal
- Eiwitten
- 10.7 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 128.1 mg
Alternatieve recepten
Eggs Benedict and corn muffins
1sa 15 dk
Apple pie and almond cream (Ray Capaldi)
1h 30min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 godz. 30 min
Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)
2sa 30 dk
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)
8h 30 min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 dk
Potato pancakes
45 Min
No-cook jam
24sa 15 dk
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
6 Std. 20 Min
Café-style banana bread
1 godz. 45 min
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
6 godz. 50 min
Fig and walnut ice cream
8h 40 min