Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 carciofi puliti, a fettine ed immersi in una ciotola con acqua e limone
- 400 di scarola pulita, a listarelle
- 400 di patate novelle, pelate e a cubetti (1x1 cm)
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere (optioneel)
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 990.8 kJ / 236.8 kcal
- Eiwitten
- 9.8 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 12.3 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 181.8 mg
Alternatieve recepten
Zuppa di patate e carciofi
1óra
Minestra di verze e patate
1óra
Carciofi ripieni
50min
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 min
Risotto ai carciofi
30min
Stufato di piselli e carciofi
45 min
Spezzatino aggrassato alla catanese a Cottura Lenta
4h 40min
Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.
1óra 10p
Minestrone leggero primaverile; frittata di spinaci e contorno asparagi selvatici
45 min
Pancotto con cime di rape
40 min
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1óra
Spaghetti di zucchine con ragù
40 min