Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spiced labne
- 750 g natural yoghurt
- 150 g dukkah, for coating
Mint vinaigrette
- 1 garlic clove
- 1 ½ lemons, zest only, no white pith
- 45 - 60 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 90 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp raw sugar
Salad
- 750 g water
- 675 g Kent pumpkin, unpeeled, cut into thick wedges (1 cm)
- 1 ½ tsp extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp dried oregano
- 150 g red onion, cut into wedges (1 cm)
- 1 pomegranate, arils only
- 180 g rocket, washed and patted dry
- 2 - 3 tbsp pepita seeds, to taste (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2231.5 kJ / 531.2 kcal
- Eiwitten
- 16.6 g
- Koolhydraten
- 28.7 g
- Vetten
- 36.9 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Vezels
- 10.1 g
- Natrium
- 302.2 mg
Alternatieve recepten
Mixed tomato and labne salad
24 godz. 20 min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2 Std.
Wasabi mayonnaise
10 min
Beetroot salad with raita dressing
35 min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Thai beef salad
1h 20min
Beetroot salad
10 min
Bircher muesli
12 Std. 10 Min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Sweet potato and grain salad
1 godz. 30 min
Baharat spice mix
5min
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min