
Compatibele versies
Picknick: aardappelsalade, rucola-tomatendip, speltbrood, citroenkouglof
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- boter voor de vorm
- bloem voor de vorm
- 300 g boter in stukken (2 cm)
Aardappelen koken
- 700 g water
- 1200 g aardappelen klein, stevig, ongeschild
Spelt brooddeeg
- 500 g speltbloem
- 1 ½ tl zout
- ½ blokje verse gist
- 300 g water
Citroenkouglof
- 250 g suiker
-
1
tl huisgemaakte vanillesuiker
of ½ tl natuurlijk vanille-extract - 1 citroen enkel de schil
- 1 snuifje zout
- 5 eieren
- 370 g bloem
- 1 zakje bakpoeder (15 g)
- 40 g melk
De dressing voor de aardappelsalade
- 100 g uien gehalveerd
- 3 takjes verse peterselie enkel de bladeren
- 250 g water
- 1 volle tl groentebouillonpasta
- 35 g azijn
- 30 g zonnebloemolie
- 1 tl mosterd
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- ½ tl gemalen peper
De rucola-tomaten dip
- 80 g gedroogde tomaten in olie uitgelekt
- 40 g rucola
- ¼ - ½ tl zout naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- 300 g roomkaas
Het afwerken van de aardappelsalade, kouglof en brood
- poedersuiker als afwerking
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1559 kcal / 6523 kJ
- Eiwitten
- 34 g
- Vetten
- 76 g
- Koolhydraten
- 179 g
- Vezels
- 11.7 g
- Verzadigd vet
- 39 g
- Natrium
- 1476 mg