Apparaten en accessoires
Picknick: aardappelsalade, rucola-tomatendip, speltbrood, citroenkouglof
Voorbereiding. 1u. 45min
Totaal 3u.
6 porties
Ingrediënten
-
boter voor de vorm
-
bloem voor de vorm
-
boter in stukken (2 cm)300 g
Aardappelen koken
-
water700 g
-
aardappelen klein, stevig, ongeschild1200 g
Spelt brooddeeg
-
speltbloem500 g
-
zout1 ½ tl
-
verse gist½ blokje
-
water300 g
Citroenkouglof
-
suiker250 g
-
½ tl natuurlijk vanille-extracthuisgemaakte vanillesuiker1 tl
-
citroen enkel de schil1
-
zout1 snuifje
-
eieren5
-
bloem370 g
-
bakpoeder (15 g)1 zakje
-
melk40 g
De dressing voor de aardappelsalade
-
uien gehalveerd100 g
-
verse peterselie enkel de bladeren3 takjes
-
water250 g
-
groentebouillonpasta1 volle tl
-
azijn35 g
-
zonnebloemolie30 g
-
mosterd1 tl
-
zout1 tl
-
gemalen nootmuskaat1 snuifje
-
gemalen peper½ tl
De rucola-tomaten dip
-
gedroogde tomaten in olie uitgelekt80 g
-
rucola40 g
-
zout naar eigen smaak¼ - ½ tl
-
gemalen cayennepeper¼ tl
-
roomkaas300 g
Het afwerken van de aardappelsalade, kouglof en brood
-
poedersuiker als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1476 mg
Eiwitten
34 g
Calorieën
6523 kJ /
1559 kcal
Vetten
76 g
Vezels
11.7 g
Verzadigd vet
39 g
Koolhydraten
179 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Picknick
9 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Salade van Kool en Wortel met Feta
Geen beoordelingen
Perzik- en Amandelijs
Geen beoordelingen
Chicago deep dish-pizza
Geen beoordelingen
Taart van Kastanjes, Champignons en Veenbessen
Geen beoordelingen
Tzatziki
20min
Kalfszwezerik met lente-uien
Geen beoordelingen
Veen- en vlierbessen punch
Geen beoordelingen
De eerste hap: Puree van Rode Biet en Aardappelen met Rundvlees
30min
Pêche Melba
Geen beoordelingen
Romige Feta Dip
Geen beoordelingen
Druiven en cava trifle
Geen beoordelingen
Aardappel pannenkoeken
45min