Apparaten en accessoires
Picknick: aardappelsalade, rucola-tomatendip, speltbrood, citroenkouglof
Voorbereiding. 1u. 45min
Totaal 3u.
6 porties
Ingrediënten
-
boter voor de vorm
-
bloem voor de vorm
-
boter in stukken (2 cm)300 g
Aardappelen koken
-
water700 g
-
aardappelen klein, stevig, ongeschild1200 g
Spelt brooddeeg
-
speltbloem500 g
-
zout1 ½ tl
-
verse gist½ blokje
-
water300 g
Citroenkouglof
-
suiker250 g
-
½ tl natuurlijk vanille-extracthuisgemaakte vanillesuiker1 tl
-
citroen enkel de schil1
-
zout1 snuifje
-
eieren5
-
bloem370 g
-
bakpoeder (15 g)1 zakje
-
melk40 g
De dressing voor de aardappelsalade
-
uien gehalveerd100 g
-
verse peterselie enkel de bladeren3 takjes
-
water250 g
-
groentebouillonpasta1 volle tl
-
azijn35 g
-
zonnebloemolie30 g
-
mosterd1 tl
-
zout1 tl
-
gemalen nootmuskaat1 snuifje
-
gemalen peper½ tl
De rucola-tomaten dip
-
gedroogde tomaten in olie uitgelekt80 g
-
rucola40 g
-
zout naar eigen smaak¼ - ½ tl
-
gemalen cayennepeper¼ tl
-
roomkaas300 g
Het afwerken van de aardappelsalade, kouglof en brood
-
poedersuiker als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1476 mg
Eiwitten
34 g
Calorieën
6523 kJ /
1559 kcal
Vetten
76 g
Vezels
11.7 g
Verzadigd vet
39 g
Koolhydraten
179 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Picknick
9 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Aardappelsoep met curry
35min
Pistache Kunafa Brownie
Geen beoordelingen
Lolly's met aardbeien
Geen beoordelingen
No-Bake-Tiramisu-Taart
7u. 30min
Prei en Kaas Taart
1u. 5min
Avocado limoen cheesecake (zonder toegevoegde suiker)
2u. 30min
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
1u. 5min
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1u.
Taart met karamel en vanille
4u. 30min
Omelet van eiwit
35min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40min
Rode Bieten Quiche met Feta
1u. 20min