Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Groenten schillen
-
500
g rode bieten, geheel, ongeschild (passend in de opening van het mengbeker deksel)
of 500 g rode bieten, ongeschild, gehalveerd (± 2 cm breed) - 200 g pastinaak, in gelijke stukken (± 5 cm)
- 600 g water
Rode bietensalade
- 600 g water
- 400 g halloumi, in driehoeken gesneden (± 2 cm dik)
- 1 el olijfolie, om te frituren
- 30 g walnoot, gepeld
- 10 g verse dille, enkel de bladeren
- 60 g uien, gehalveerd
- 1 - 2 teentjes knoflook
-
220 - 250
g Griekse yoghurt
of 220 - 250 g volle yoghurt - 10 g citroensap
- 1 - 2 el witte azijn
- 1 - 2 tl mierikswortel, in pot
- ½ tl zout
- ¼ - ½ tl gemalen zwarte peper
- volkoren brood, in plakjes en geroosterd, om op te dienen
- rucola, om op te dienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2062.8 kJ / 493 kcal
- Eiwitten
- 23.4 g
- Koolhydraten
- 35.3 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 15.9 g
- Vezels
- 6.9 g
- Natrium
- 1348.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1h 30min
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
Geen beoordelingen
Citroen-kokos bliss balletjes
Geen beoordelingen
Stevige linzenchili
50min
Rode uiensoep met gehaktballen
40min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1h 10min
Hainan kip met rijst, groentesoep, gestoomd ei
Geen beoordelingen
Graubünden gerstsoep
Geen beoordelingen
Romige Marokkaanse bonensoep
35min
Curryworst en linzen
1h
Fideuá van groenten
40min
Basis brooddeeg (Zuurdesem)
24h 30 min