Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Butternut and Cashew Curry
- ½ oz whole coriander seeds
- ½ oz cumin seeds
- 1 tsp dried ground turmeric
- ½ cinnamon stick
- 6 green cardamom pods
- 1 tbsp ground paprika
- 1 - 2 dried red chilies
- 6 whole black peppercorns
- 2 in. fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 4 oz yellow onion, cut into pieces
- 15 curry leaves
- 2 oz extra virgin olive oil
- 6 oz raw cashews, unsalted
- 4 oz coconut milk
Black Rice
- 10 oz black rice
- 50 oz water
- 25 oz butternut squash, peeled and cut into pieces (1½ in.)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2293.7 kJ / 548.2 kcal
- Eiwitten
- 12.1 g
- Koolhydraten
- 68.6 g
- Vetten
- 27.2 g
- Verzadigd vet
- 6.7 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 418.6 mg
Alternatieve recepten
Curried Lentils
5 Std. 15 Min
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Black Rice Bowl with Chicken and Mushrooms
40min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Buddha Bowl with Lentil Falafel and Pomegranate
2 godz. 35 min
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Lentil Salad
35 min
Broccoli Rabe Pesto with Pasta and Roasted Squash
45min
Greek Rice
1h 20min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1 godz.
Quick and Spicy Black Beans
20min