Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g yellow split peas
- 2 garlic cloves, halved
- 20 g olive oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water, plus extra for soaking
- 300 - 350 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
- Eiwitten
- 48.5 g
- Koolhydraten
- 123.2 g
- Vetten
- 26.2 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 62.1 g
- Natrium
- 2412.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Leftover Curry
1h 10min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min