Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g yellow split peas
- 2 garlic cloves, halved
- 20 g olive oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water, plus extra for soaking
- 300 - 350 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
- Eiwitten
- 48.5 g
- Koolhydraten
- 123.2 g
- Vetten
- 26.2 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 62.1 g
- Natrium
- 2412.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Coconut Dhal
20 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 godz. 10 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 Std.
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min