Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry

Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry

3.1 9 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 14u. 45min
4 portions

Ingrediënten

  • yellow split peas
    150 g
  • garlic cloves halved
    2
  • olive oil
    20 g
  • onions cut in wedges
    200 g
  • ground cumin
    3 tsp
  • ground coriander
    3 tsp
  • garam masala
    1 tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • ground cardamom
    ½ tsp
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • water plus extra for soaking
    200 g
  • aubergines sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
    300 - 350 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • fresh coriander leaves roughly chopped
    5 g

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 4 portions

Natrium 2412.4 mg
Eiwitten 48.5 g
Calorieën 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
Vetten 26.2 g
Vezels 62.1 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraten 123.2 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...