Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beef
- 450 g beef rump steak, cut into pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to drizzle
- 1 tbsp dark soy sauce, plus extra to drizzle
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp gluten free cornflour
- 2 tsp caster sugar
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Bibimbap sauce
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp caster sugar
- 1 tbsp sesame seeds
- 30 - 40 g Korean chilli paste (gochujang), to taste (see Tips)
- 1 ½ tbsp sesame oil
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp water
- ½ tbsp rice wine vinegar
Vegetables and assembly
- 1000 g water
- 200 g long grain white rice
- 200 g carrot, cut into matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 200 g zucchini, cut into matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 100 g fresh Asian mushrooms of choice, cut into slices
- 2 tbsp vegetable oil, to fry
- 4 eggs
- 2 nori sheets, cut into thin strips, to garnish (optional)
- 4 tablespoons kimchi, to serve (optional - see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2935.6 kJ / 699 kcal
- Eiwitten
- 36.1 g
- Koolhydraten
- 44.9 g
- Vetten
- 43 g
- Verzadigd vet
- 7.4 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 1147.4 mg
Alternatieve recepten
Hoisin pork bowl
30min
Thai beef salad
1h 15min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1 Std. 40 Min
Korean beef bowl
1h 10min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Korean bao beef sliders
2h 10min
Okonomiyaki
30min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min