Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 eggplants (approx. 1000 g)
- ½ lemon, zested and juiced
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 50 g plain yoghurt
- 25 g tahini
- 1 pinch sea salt, to taste
- Voeding
- per 920 g
- Calorieën
- 2508.1 kJ / 599.5 kcal
- Eiwitten
- 17.5 g
- Koolhydraten
- 76.1 g
- Vetten
- 32.3 g
- Verzadigd vet
- 5.2 g
- Vezels
- 36.1 g
- Natrium
- 192.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pistachio Butter
15 Min
Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)
50min
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4 Std. 25 Min
Caramelised sherry vinaigrette
25min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4u. 15min
Tzatziki dip
15 Min
Polenta
25min
Mushroom pâté
1 Std. 15 Min
Traditional hommus
25h 5 min
Tarator (tahini dip)
5min
Baba ghanoush
1h
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35 min