Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 eggplants (approx. 1000 g)
- ½ lemon, zested and juiced
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 50 g plain yoghurt
- 25 g tahini
- 1 pinch sea salt, to taste
- Voeding
- per 920 g
- Calorieën
- 2508.1 kJ / 599.5 kcal
- Eiwitten
- 17.5 g
- Koolhydraten
- 76.1 g
- Vetten
- 32.3 g
- Verzadigd vet
- 5.2 g
- Vezels
- 36.1 g
- Natrium
- 192.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Espresso caramel sauce
45min
Creamy mushrooms with crispy roast potatoes
1h 30min
Ras el hanout
10min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Za'atar pesto
5 min
Baba ghanoush
1h
Lebanese-style hommus
13 godz. 15 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 Min
Greek Fava dip
50 Min
Bulghur
35 Min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 Std. 55 Min
Traditional hommus
25h 5min