Compatibele versies
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chermoula (siehe Tipp)
- 2 Knoblauchzehen
- 4 TL Kreuzkümmel, ganz
- 4 TL Koriandersamen, ganz
- ½ - 1 TL Chiliflocken, getrocknet
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
- ½ - 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, (siehe Tipp)
- 50 g Olivenöl
- 2 - 3 EL Wasser
Ofenmelanzani
- 2 Melanzani, mittelgroß (á ca. 300 g)
Minzjoghurt
- 10 g Minzeblättchen, frisch
- 120 g griechischer Joghurt (10% Fett)
Zitronenbulgur
- 20 g Korianderblätter, frisch
- 4 Frühlingszwiebeln
- 150 g Bulgur, grobkörnig
- 300 g Wasser
- ½ TL Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 - 2 EL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, (siehe Tipp)
- 30 g Sultaninen
- 5 EL Mandelblättchen
- Voeding
- per 1 Portionen
- Calorieën
- 1800 kJ / 430 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 12 g
- Natrium
- 616 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Orientalische Falafel Bowl
1 Std. 50 Min
Orientalischer Gemüse-Quinoasalat
1 Std. 20 Min
Gerstensalat mit Orangen, Koriander und Mandeln
45min
Koriander-Kardamomreis mit verlorenen Eiern
50min
Menü: Melanzaniröllchen, Orecchiette mit Olivensugo und Panna Cotta
1 Std.
Dal Makhani
1 Std. 15 Min
Palak Paneer mit Reis
45min
Gefüllte Fenchel-Mangold-Paranthas
1 Std. 10 Min
Orientalischer Brunch
1 Std. 20 Min
Israelische vegetarische Pitas (sabich)
40min
Linsen Dhal mit Spinat und Garnelen
35min
Hummus-Platte Greek Style
25 Min