Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mini meringues
- 200 g caster sugar
- 4 egg whites, room temperature
- 1 pinch sea salt
- 3 tsp white vinegar
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
Passionfruit and lime curd
- 60 - 80 g caster sugar, to taste
- 1 fresh kaffir lime leaf
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 limes, juice only (approx. 40 g), zest reserved for cream and salsa
- 4 egg yolks
- 2 fresh passionfruit, juice only, seeds reserved for fruit salsa
Lime cream and fruit salsa
- 200 g thickened cream
- 100 g crème fraîche
- 1 ripe mango, cut into small dice (5 mm)
- ½ fresh pineapple, cored, cut into small dice (5 mm)
- 1 tbsp Malibu® rum (optional)
Assembly
- dried mango powder, to serve (optional)
- micro mint, to serve (optional)
- 4 tbsp coconut flakes, toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1295.8 kJ / 308.5 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 30.3 g
- Vetten
- 19.1 g
- Verzadigd vet
- 11.9 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 47.9 mg
Alternatieve recepten
Mixed berry pavlova stack
5 godz. 30 min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30min
Lamington swiss roll
25h 40min
Lemon meringue tarts
25h 30min
Meringues
5h
Delicious lemon pudding
55 min
White chocolate and tropical trifle
1h 45min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 godz. 40 min
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50min
Pavlova
6 godz.
Classic lemon tart
3h 10min