Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mini meringues
- 200 g caster sugar
- 4 egg whites, room temperature
- 1 pinch sea salt
- 3 tsp white vinegar
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
Passionfruit and lime curd
- 60 - 80 g caster sugar, to taste
- 1 fresh kaffir lime leaf
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 limes, juice only (approx. 40 g), zest reserved for cream and salsa
- 4 egg yolks
- 2 fresh passionfruit, juice only, seeds reserved for fruit salsa
Lime cream and fruit salsa
- 200 g thickened cream
- 100 g crème fraîche
- 1 ripe mango, cut into small dice (5 mm)
- ½ fresh pineapple, cored, cut into small dice (5 mm)
- 1 tbsp Malibu® rum (optional)
Assembly
- dried mango powder, to serve (optional)
- micro mint, to serve (optional)
- 4 tbsp coconut flakes, toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1295.8 kJ / 308.5 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 30.3 g
- Vetten
- 19.1 g
- Verzadigd vet
- 11.9 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 47.9 mg
Alternatieve recepten
"Viennetta" Vanilla ice cream
8 godz. 50 min
Classic lemon tart
3 godz. 10 min
Delicious lemon pudding
55min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Pavlova
6h
Lemon meringue pie
3 Std.
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50 min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 godz. 40 min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min