Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sauce
- 50 g Schalotten, halbiert
- 15 g Ingwer, geschält, in Stücken (1 cm)
- 3 Knoblauchzehen
- 2 EL Sesam
- 100 g Sojasauce
- 30 g Wasser
- 40 g Rohzucker, grobkörnig
-
30
g Reiswein (Shaohsing)
of trockener Sherry - 30 g Sesamöl, geröstet
- 30 g Reisessig
Auberginen und Reis
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 600 g Auberginen quer gedrittelt, in Schnitzen (1½ cm)
- 250 g Jasminreis
Fertigstellung
- 2 EL Sesam, geröstet
- 50 g Bundzwiebeln mit dem Grün, in Ringen (4 mm)
- Voeding
- per 1 Portionen
- Calorieën
- 1888 kJ / 452 kcal
- Eiwitten
- 10.6 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 13 g
Alternatieve recepten
Parmigiana al forno
1hod. 50min
Linsensalat
30min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20min
Dhal
40min
Linsen-Moussaka
2h 30min
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50min
Caponata mit Linsen
1h
Couscous-Salat
50min
Gemüse-Korma
55min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1 godz. 15 min
Thai-Nudelsuppe
35min
Spinat-Zitronen-Risotto
30min